One call does it all

a 1300 FIXER

Wie en wat is Prachtig Polen eigenlijk?

Prachtig Polen.nl

Je zit nu op de website van Prachtig Polen. Wat leuk! Wees welkom.

We zijn deze website gestart om de volgende redenen:

– Er zijn nauwelijks Nederlandstalige  (in Nederland en Vlaanderen) websites van kwalitatief hoog niveau die als thema Polen en Oost-Europa hebben

– En daar willen wij verandering in brengen!

Onze redacteuren

De meeste medewerkers van Prachtig Polen hebben affiniteit met Polen én hebben Slavistiek dan wel Polonistiek gestudeerd of anderszins aantoonbare ervaring met Polen. De meeste van onze redacteuren hebben drs. en/of mr. voor hun naam staan. Maar statische boekenkennis is in onze optiek weinig waard als je er niet iets leuks mee doet.

Onze onderwerpen

We streven er dus naar om boeiende informatie over Polen in de breedste zin des woords – van Chopin en Poolse zakenetiquette tot de Trans-Siberië expres en uitjes naar mooie steden – te brengen op een leuke, levendige wijze. We doen dit op op veelzijdige wijze: van interviews, video’s tot reisbeschrijvingen en serieuzere populair-wetenschappelijke achtergrondartikelen.

Afgezien van onderwerpen die Polen betreffen, richten we onze aandacht ook op andere Slavische landen en culturen. Met name over Rusland en Tsjechië zullen we vaker schrijven. Maar ook over Mongolië, Kroatië, Slovenië en enigszins obscure Kaukasuslanden, zullen we het nodige vertellen.

We horen ook graag van onze bezoekers, dus schroom niet om te reageren op onze artikelen of ons te mailen.

Heb je een vraag of opmerking?ronder